Go Back   Heavy Duty & Diesel Truck Forum > >

Ford Truck General Forum Place to discuss F-250 series and up!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-21-2012, 11:01 AM   #1
ssgjohnson
Senior Member
 
ssgjohnson's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 128
Rep Power: 6
ssgjohnson is on a distinguished road
Default need assistance.

My truck is blowing the fuse for the gauge cluster repeatedly... at first, no big deal and i just kept popping a new one in. now its getting old. and on top of all that, the other day i let it stay out for awhile and was running errands. all of a sudden, every electronic device in my truck slowly lost power, and then the truck sputtered and died. i have it towed to a shop where he tells me its the alternator... cool beans, thats what i figured. then an hour later, he calls me and says that he popped a new fuse for the gauge cluster, and all of a sudden, the alternator was working properly again. the mechanic is stumped... he called three other mechanics that he knows, and then called two Ford dealers, and no one knows what the hell is going on. any of you got any ideas?
__________________
'03 F250 FX4 - 6" Suspension - 37/13.50 Toyo MT's - 18" Welds - Oregon Ducks Propaganda... WTD!

ssgjohnson is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 12:50 PM   #2
UTAHFORD
Super Moderator
 
UTAHFORD's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Age: 32
Posts: 389
Rep Power: 6
UTAHFORD is on a distinguished road
Default

Have you ever done anything with the gauge cluster?
__________________

2000 F-350
6" tuff country lift
37" bfg`s
20" rims
BD 6 position chip
Cold air intake
4" exhaust turbo back
after market headlights w/halos
Tube Steps
Aftermarket tranny cooler
Aftermarket Intercooler
UTAHFORD is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 01:39 PM   #3
ssgjohnson
Senior Member
 
ssgjohnson's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 128
Rep Power: 6
ssgjohnson is on a distinguished road
Default

nope... i havent really done too much to the truck at all. i have run a lot of accessories through the power outlets... but thats all. and i stopped doing that anyway. PO had some lights and other things wired up, so im going to look for a short, but i dont know how to do that.
__________________
'03 F250 FX4 - 6" Suspension - 37/13.50 Toyo MT's - 18" Welds - Oregon Ducks Propaganda... WTD!

ssgjohnson is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 01:48 PM   #4
Bdons-SD
Senior Member
 
Bdons-SD's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Washington
Age: 30
Posts: 858
Rep Power: 6
Bdons-SD is on a distinguished road
Default

You have an aftermarket stereo?

In my f150 I threw my aftermarket deck in for a couple days after I pulled my subs and everything before I sold it and could get a new stocker and I forgot to ground it and it kept popping the fuse for the dash lights and gauge cluster. I dont know why but it did. I know the wiring for the superduty is similar to the 03 and prior f150s but i dont know if its exact. Could be worth a look if you have an aftermarket deck.
__________________


2001 f350 Lariat 4x4 7.3, 3.5 inch
leveling kit, 4 inch turbo back straight pipe with black 5 inch turndown tip, 315/75/16 BFG at's, 05 harley heads, gauges, DP tuner 60 economy 80 towing 120 racing, WAAG frontrunner bumper guard....

Last edited by Bdons-SD; 04-21-2012 at 01:50 PM.
Bdons-SD is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 01:54 PM   #5
ssgjohnson
Senior Member
 
ssgjohnson's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 128
Rep Power: 6
ssgjohnson is on a distinguished road
Default

its a factory stereo... it has the CD and Tape so i dont feel the need to upgrade since i can use a tape deck adapter to play any devices that have an audio jack. all i have done is drive the damn thing. i havent even had a chance to beat on it yet. I plug in my Ipod, or my Droid with a dock... but that cant be anywhere near enough to cause anything like this. I know the PO had more going on with it as it appears there was a drop down screen adn there is a toggle switch that goes nowhere. I just need to get into it and look for anything that may cause a bad ground. my buddy thinks it could be the voltage regulator on the alternator stuck open, but im more or less at a loss.
__________________
'03 F250 FX4 - 6" Suspension - 37/13.50 Toyo MT's - 18" Welds - Oregon Ducks Propaganda... WTD!

ssgjohnson is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 01:55 PM   #6
Bdons-SD
Senior Member
 
Bdons-SD's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Washington
Age: 30
Posts: 858
Rep Power: 6
Bdons-SD is on a distinguished road
Default

Yeah... its probably a short or a bad ground somewhere. I dont think your plugging in anything big enough to pop a fuse.
__________________


2001 f350 Lariat 4x4 7.3, 3.5 inch
leveling kit, 4 inch turbo back straight pipe with black 5 inch turndown tip, 315/75/16 BFG at's, 05 harley heads, gauges, DP tuner 60 economy 80 towing 120 racing, WAAG frontrunner bumper guard....
Bdons-SD is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump